Restaurant du monde
Door: Ikke
Blijf op de hoogte en volg Mélisande
18 Februari 2010 | Zwitserland, Genève
Ik vond het nog best leuk. En zoals Michel het deed overkomen, was een boterkoek een simpel hollands dessert om te maken. Totdat ik met mijn blote handen 250 gram roomboter door de bloem moest kneden. Gatsie! En het werd nog veel erger. Ik dacht dat het wel goed ging, maar toen ik mijn boterkoek uit de oven haalde, was hij erg vloeibaar. (op het bovenste randje na) Ik liet m ff afkoelen, maar zag toch al gauw dat het niet goed ging. nog ff in de oven. Maar al snel moest hij eruit, want de bovenkant verbrandde. Ik heb hem laten staan op het aanrecht totdat mijn huisgenootje terug kwam. zij zei dat ik m lager in de oven moest zetten en alleen vanaf de onderkant moest verwarem. zo gezegd, zo gedaan. Overal rook en stank! wij hoestend alle ramen tegen elkaar opengezet.
Wat bleek nu...de suiker was eruit gelopen en was in de oven aan het verbranden. Serieus hoor!! Het was gister, maar alles stinkt nog steeds!
we hadden dus geen dessert vandaag op school..haha.. want het allerergste was nog, dat alles voorniets was. Niet alleen was de binnenkant nog steeds redelijk vloeibaar..hij proefde nu ook nog een verbrand!! Wat een drama!!
Het eten opzich was heel leuk en lekker vandaag. Ik heb een groepsfoto geplaatst bij dit reisverslag om te laten zien met wie we waren. De vrouw die zit is mijn lerares en van links naar rechts zien jullie mij, Ramon, simon, Liu, Irina, Danielle en Fernanda. wow, wat kunnen zij allemaal goed koken. Zelfs de mannen. we hadden Egyptische pittige aardappelachtigepuree, Venezuelaanse soort gehaktballetjes, veel fruit (gelukkig kon Irina ook niet koken, maar ze was er dan ook niet aan begonnen!) en Chinese ravioli (Yammie!!). en de 2 Braziliaanse meisjes hadden echt super lekkere vleesdingetjes gemaakt.
De middag was dus geslaagd, maar het koken niet haha...
Verder hou ik het deze week een beetje rustig, want morgenochtend heb ik mijn informatiebijeenkomst en volgende week wil ik een goed begin maken op de uni.
Dikke kusssss
18 Februari 2010 - 18:47
Linda:
Hi meis,
haha gewoon voor je laten koken voortaan dus!!!
Haha, maar goed dat je een kok als vriend hebt!
XXX -
18 Februari 2010 - 18:56
Manon:
haha wat een figuur ben je ook! Je mag wel blij zijn met Mich!;)
ben benieuwd hoe volgende week zal zijn als eindelijk de uni gaat beginnen!
X -
19 Februari 2010 - 09:49
Rachel:
Oefening baart kunst. Straks kom je nog als chef-kok terug ;-).
19 Februari 2010 - 11:15
Lindy:
Haha ik zie je al staan met je handen in de boter.
Maar de rest op tafel ziet er indd goed uit.
Succes volgende week meis zet hem op.
=x= -
19 Februari 2010 - 15:37
Alina:
Mis de foto van de boterkoek....
Succes volgende week!!!
Liefs uit Holland -
20 Februari 2010 - 18:48
Eef:
Ok. cursus boterkoek maken moet echt ff naar je worden gemaild.. Gezellige groep, heb je het nog naar je zin daar? Tot je volgende verhaal!! Kuss Eef